Loading...
Philipsenovo vyjádření k přestupu! Blíží se konec slavného dua?!

Philipsenovo vyjádření k přestupu! Blíží se konec slavného dua?!

17/06/2024

V dnešním pelotonu pravděpodobně neexistuje více ikoničtější dvojice než Jasper Philipsen - Mathieu van der Poel. Toto spojení vygenerovalo už velkou spoustu vítězství. V případě Philipsena mezi nejikoničtější patří 4 etapy a zelený dres na Tour de France 2023 a jeden z letošních monumentů - Milan-San Remo. Van der Poelovi platí smlouva až do roku 2028. Naopak Philipsenovi již na konci letošní sezóny končí. Můžeme očekávat přestup do jiného týmu a s tím i zánik těchto vítězných spoluprací?

"Mathieu je pro mě samozřejmě velmi důležitý. Tato spolupráce přinesla v posledních letech mnoho úspěchů a také věřím, že se k sobě velmi hodíme. Navíc se spolu bavíme v závodech i mimo ně, " začal své vyjádření pro Wielerrevue Jasper. Dále narážel na to, že van der Poel byl jedním ze zakladatelů Alpecinu-Deceuninck, za který oba závodí: "Mathieu je týmu oddaný, takže pokud bych se rozhodl změnit tým, znamenalo by to ztrátu důležitého kolegy. Byl by rád, kdybych zůstal. Ale také si uvědomuje, že je to volba, kterou musí každý jezdec udělat sám za sebe. Rozhodně to není tak, že by na mě vyvíjel tlak, abych zůstal."



 "V posledních letech se mu všechno docela daří a bere to tak, jak to přichází. Nemyslím si, že by projevoval nějakou velkou nervozitu. Zažil jsem samozřejmě i jeho těžší období. Na Tour před dvěma lety se Mathieuovi nedařilo. Incident na mistrovství světa v Austrálii a jeho problémy se zády po pádu na olympijských hrách. Určitě to není všechno jednoduché. Užil jsem si s ním spoustu legrace a tak si všimnete, že se necítí dobře. Ale naštěstí to aktuálně není ten případ, " popsal i osobní rovinu tohoto přátelství.

Pohovořil také o svých aktuálních ambicích: Podle mého názoru je to to nejvyšší, čeho můžete jako sprinter dosáhnout (zisk zeleného trikotu na TdF, pozn. red.). Takže to je naprosto hlavní cíl, i když také vím, že všechno musí jít podle plánu. Nesmíte nikde ztrácet body nebo být poraženi. Samozřejmě, že se na to člověk určitým způsobem soustředí, ale i tak to má na něj vliv. Zvlášť, když po etapovém vítězství dojde k jisté úlevě. Nemůžete si to dlouho užívat, protože druhý den musíte znovu bojovat o každý bod. To soustředění musíte udržovat neustále, dokud takto nedojedete až do úplného cíle."



Jak je vidět, ani jeden nechtějí toho druhého ztratit. Můžeme tedy za měsíc očekávat podobně drtivý zisk Maillot Vert, i díky MVDP, jako v předchozím roce?
Vojtěch Dušánek
vojta.dusanek@seznam.cz

Jmenuju se sice Vojta, ale v redakci mi nikdo neřekne jinak než Véna. Kolo mě provází vedle dalších sportů od útlého dětství, nicméně v posledních pár letech jsem tomu propadl úplně. Na Cyklistickým...

Vojtěch
Dušánek
vojta.dusanek@seznam.cz

Jmenuju se sice Vojta, ale v redakci mi nikdo neřekne jinak než Véna. Kolo mě provází vedle dalších sportů od útlého dětství, nicméně v posledních pár letech jsem tomu propadl úplně. Na Cyklistickým...

Náhled
Náhled
Náhled

Všechna práva vyhrazena. © 2024 Ondřej Vincenc, Steve Osyka

Obchodní podmínky . Podmínky ochrany osobních údajů